Thema avonden 2021

Thema-avonden

Er zijn dit voorjaar twee thema-avonden gepland. De eerste avond op maandag 12 april is met Kees van der Staaij van de SGP. Hij zou vorig jaar onze gemeente al bezoeken voor een thema-avond over ‘Christen zijn in de wereld’, maar dat is toen vanwege corona afgelast. De tweede thema-avond is op dinsdag 11 mei met Minella van Bergeijk. Het thema is dan ‘Sociale gerechtigheid’. Hoe deze avonden te volgen zijn, is momenteel nog niet bekend. Aanmelden is daarom noodzakelijk! Meer informatie volgt.

Christen zijn in de wereld
Kees van der Staaij komt vertellen over zijn ervaringen als lid van de Tweede Kamer. Hoe het is om politiek te bedrijven bij een open bijbel? Is dat anders geworden sinds zijn aantreden in 1998? Op welke wijze laat je je geloof (door)klinken in de wereld om je heen? Hoe maak je keuzes, hoe ga je om met een wereld die niet gelooft of je geloof raar vindt of niet erkent? Sluit je compromissen of doe je concessies? Wat als je moet omgaan met iets wat strijdig is met jouw overtuiging? Kortom: hoe laat je je christen zijn praktisch zien in  ̶   in dit geval  ̶  de politiek en wat zouden wij met deze kennis of input kunnen voor onze plek in deze wereld? Alvast een voorproefje beluisteren? Bijdrage Van der Staaij (SGP) - Algemene Politieke Beschouwingen 2020 - RD - YouTube of 'De verloren zoon' - complete bijdrage Van der Staaij #APB2019 - YouTube

Wanneer: maandag 12 april 20:00 uur
Voor wie: elke Bereaan en andere geïnteresseerden
Het is momenteel nog niet bekend hoe deze avond te volgen zal zijn. Aanmelden voor deze thema-avond is daarom noodzakelijk!

Sociale gerechtigheid
Minella van Bergeijk raakte de afgelopen tijd geïnspireerd bij het lezen van de gelijkenissen van Jezus en begon daarbij ook te denken over Martin Luther King en de inspiratie en uitwerking die hij aan het evangelie gaf. Op deze avond wil ze deze twee thema’s voor ons aan elkaar verbinden. Ze zal ons later hier nog nadere informatie over geven.

Minella van Bergeijk is directeur van Tear. Een plek waar zij nu invulling geeft aan de gedachte van sociale gerechtigheid. Zij heeft diverse functies gehad: zo was zij  oud-redacteur van Eva, presentatrice van ‘Ik mis je’, coördinator Alpha cursus en coördinator slachtoffers mensenhandel.

Wil je vast wat van haar weten/horen? In Hour of Power werd er een interview met haar gehouden, en kun je vast iets over Minella privé horen: Minella van Bergeijk 'Bij God mag ik gewoon zijn' - YouTube

Wanneer: dinsdag 11 mei 20:00 uur
Voor wie: elke Bereaan en andere geïnteresseerden
Het is momenteel nog niet bekend hoe deze avond te volgen zal zijn. Aanmelden voor deze thema-avond is daarom noodzakelijk!

 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. ANBI 2019