Thema-avonden

We willen je helpen te groeien in geloof en in kennis van het Woord en de Here Jezus Christus. We willen je helpen parate kennis op te doen over de aangeboden onderwerpen. We bieden je de gelegenheid vragen die je over deze onderwerpen krijgt of zelf hebt op deze avonden ter sprake te brengen. We kunnen hier dieper (dan bv. tijdens de samenkomsten) ingaan op de thema’s en daar ook met elkaar over in gesprek gaan. Voor elke avond heb je de gelegenheid om je vragen of ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te brengen. Wij zorgen dan dat de spreker deze tot een paar weken voor zijn spreekavond krijgt, zodat hij/zij kan kijken wat verwerkt kan worden voor die avond.

 In 2019 staan 5 thema-avonden gepland. In verband met de organisatie vragen we je om je aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij voor welke thema-avond je je aanmeldt.


Dinsdag 15 januari   Kees Goedhart

wonderen

Wonderen en tekenen

Een themavond in de categorie ‘theologie’ over de vraag of en hoe we ook in onze tijd tekenen en wonderen mogen verwachten en welke belemmeringen er kunnen zijn.

Een aantal van ons zal Kees kennen, doordat hij voorganger was bij evangelische gemeente Menorah. Nadat Kees op 18-jarige leeftijd tot geloof kwam, ging hij evangeliseren. Eerst onder vluchtelingen uit het Oostblok. Hij trouwt met Fieke en samen gaan ze naar het Caraïbisch gebied, waar ze een aantal gemeenten stichten.  Samen richten ze de stichting Zending en Gemeente op. Hij was jarenlang directeur van Stichting Opwekking. Hij organiseert en schrijft bijbelstudies. Zijn vrouw Fieke zet zich in voor Aglow Nederland.

Ben je al nieuwsgierig over wat Kees over dit onderwerp heeft gedeeld? Lees en luister dan naar het gesprek met Kees Goedhart of bekijk de video op de website van het CIP. Voor de laatste moet je gebruik maken van de mogelijkheid voor een gratis account van 1 maand.


Dinsdag 12 februari  Kees van Velzen

israel

Wij en Israël?!

Een themavond in de categorie ‘theologie’ over onze relatie met Israël, wat we aan moeten met de huidige democratie Israël en haar politiek en hoe we de bijbelse profetieën moeten verklaren 

We kennen Kees van Velzen al als een geïnspireerd en enthousiasmerend spreker, die vaker in onze samenkomsten op zondag heeft gesproken. Hij is betrokken bij Christenen voor Israël, de Belgische Evangelische Zending, hij heeft gewerkt voor de EO en zit in de Ledenraad van de EO. Hij spreekt in binnen- en buitenland. WIl je al vast iets horen van hem over Israël? Kijk dan eens op YouTube voor zijn cursus "De missie van Israël en de kerk in deze wereld".

WIl je zelf je vragen stellen over wat jou bezighoudt of waar je niet uitkomt? Dan is dit een avond voor jou!

 


dinsdag 12 maart 2019     Carianne Ros

lichterleven

Een themavond in de categorie ‘pastoraal’ over het opruimen van lasten in je leven, het genezen van innerlijke verwondingen  en hoe je meer in de vrijheid van Gods Geest kunt gaan leven.

Carianne Ros is christentherapeut en personal coach. Sinds 2003 heeft zij haar eigen praktijk TotalBalance, waarin ze samen met andere coaches mensen begeleidt om balans te vinden met God, zichzelf en hun omgeving. Ze is een veel gevraagd landelijk spreker, geeft workshops over diverse christelijke thema’s en schrijft boeken. Een bekend boek van haar is bij voorbeeld "Je bent waardevol". Ze schrijft voor diverse tijdschriften en blogs. Om een voorproefje te krijgen kun je bij voorbeeld al blogs lezen van haar voor de EO.

Beluister nu:

  


Dinsdag 9 april 2019     Hans Groeneboer

wiebenik

Wie ben ik?

Een themavond in de categorie ‘psychologie’ over het opruimen van negatieve zelfbeelden en het ontdekken van wie je (echt) bent en in Christus mag zijn (door een christen-therapeut)

Hans heeft 25 jaar ervaring als contextueel therapeut en is oprichter van Stichting Koinonia. Stichting Koinonia is  een organisatie voor pastorale en psycho-sociale hulpverlening. Daarnaast is hij docent, trainer en auteur van verschillenden boeken over pastorale hulpverlening en management. De laatste jaren is hij ook actief als trainer en adviseur in het bedrijfsleven en coacht hij directieleden en managers. Het is zijn grote passie om mensen te helpen om in vrijheid te leven, op een goede manier verbonden met God en mensen om hen heen, vooral familie. Hij sprak al eens op Opwekking.. Hij schreef onder andere Erf-Goed. Een boek waarin Hans laat zien hoe mensen door Christus kunnen en mogen veranderen van gebonden naar vrij, van verdrietig naar blij (Jesaja 61). Over bewustwording in persoonlijke problematiek en een eerste aanzet naar de belofte dat we in Christus echt gaan leven! Om al een aantal columns van hem te kunnen lezen kun je kijken op de site van Stichting Koinonia.

 


dinsdag 7 mei     Herman van Wijngaarden

heet hangijzer

Hete hangijzers 

Een themavond in de categorie ‘ethiek’ over lastige onderwerpen als vrije seks, trouwen of samenwonen, LHTB en andere ingewikkelde zaken. Hoe kunnen we hierin bijbelse principes op een eerlijke en pastoraal verantwoorde wijze toepassen in de kerk van nu?

We spitsen deze avond toe op homoseksualiteit.

Herman werkt voor Hart van Homo's en voor de HGJB. De HGJB (Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond) wil houvast bieden aan jongeren en hun plaatselijke gemeenten. De HGJB wil jongeren toerusten om als christen voor Gods aangezicht te leven. Dit betekent dat ze jongeren in beweging willen zetten om Jezus te (gaan) volgen en dat ze hen willen leren hoe zij dit in hun dagelijkse leven handen en voeten kunnen geven. Herman is een veel gevraagd spreker over dit onderwerp. Op de vraag wie ben je zegt hij: ‘Ik ben christen, 54 jaar, broer en zoon. Ik sport, werk bij de HGJB en ben fan van Londen. En ja, ik ben homo. Maar dat zet ik niet voorop. Ik ben zo veel meer. Lees zelf meer over wie Herman is en wat hij te vertellen heeft. Lees ook wat Hart van homo's doet en oriënteer je vast op het thema. Het thema sluit mooi aan op onze themaperiode over relaties. We willen je uitdagen op deze avond met al je vragen, worstelingen en onduidelijkheden te komen. We hopen hierdoor met elkaar van hart tot hart hierover te kunnen praten. We zijn blij een spreker te mogen ontmoeten die hier vanuit ervaring, gezag en liefde over kan spreken.

 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. ANBI 2017