Thema-avonden

Thema-avonden

Dit voorjaar staan vijf thema-avonden gepland over actuele, boeiende en soms ook prikkelende thema's. We willen je helpen te groeien in je geloof, in wie je bent en in kennis van de Bijbel en de Here Jezus Christus. We willen je helpen parate kennis op te doen over de aangeboden onderwerpen, zodat je ook beter in staat bent om daar op een goede manier een mening over te kunnen vormen en over mee te kunnen praten. Het gaat niet om alleen maar theologische kennis, maar ook om de vraag hoe je dit praktisch kunt toepassen in je eigen leven.

Hieronder een overzicht van de data, thema's en sprekers. Met daarbij ook een link naar interessante achtergrondinformatie over de sprekers. In verband met de organisatie vragen we je om je aan te melden op BereaConnect. Je kunt je daar per thema-avond aanmelden. Mocht dat niet lukken, kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld dan even voor welke thema-avond je je aanmeldt.


Dinsdag 14 januari - Evangelie en moslim

Willem van der Deijl

Hoe kunnen we bij moslims aansluiten om met hen in relatie en in gesprek te komen over het evangelie, over verschillen en raakpunten en hoe daarmee om te gaan. Hoe kunnen we duidelijk en toegankelijk in gesprek over ons geloof en wat als zij zeggen dat we dezelfde God hebben?


Dinsdag 25 februari - Goed boos


Gerard van der Schee

Hoe doe je dat, je boosheid op een goede manier uiten? Hoe geef je gevoelens van boosheid een plek? Hoe gaan we op een opbouwende manier het conflict aan? Mag dat eigenlijk wel en wat levert ons dat op? En wat als we er niet uitkomen? We gaan op zoek naar handvatten en principes die we hierover uit de bijbel kunnen halen en werken dit praktisch uit.

 


Dinsdag 24 maart - Bevrijding en herstel
In verband met het coronavirus is deze avond helaas geannuleerd

Wim Hoddenbagh

Over hoe de noodzaak van bevrijding te herkennen, over het waar – hoe – door – voor wie van bevrijding. Wanneer gaat het om bevrijding, wanneer om iets anders? Welke plek moet dit in de gemeente hebben?


Dinsdag 21 april - Gods toekomstplaatje


Theo Niemeijer

Hoe zal de toekomst eruit zien voor de gemeente en Israël? Welke voor nu belangrijke profetieën of gebeurtenissen kunnen we herkennen? Welke tekenen van die toekomst kunnen we nu zien en waarop kunnen we letten?


Dinsdag 19 mei - Christen zijn in de wereld

 Kees van der Staaij

Op welke wijze laat je je geloof (door)klinken in de wereld om je heen? Hoe maak je keuzes, hoe ga je om met een wereld die niet gelooft of je geloof raar vindt of niet erkent. Sluit je compromissen of doe je concessies? Wat als je moet omgaan met iets wat strijdig is met jouw overtuiging? Kortom: hoe laat je je christen zijn praktisch zien in deze wereld?


Praktische informatie 

De avonden beginnen om 20:00 uur en vinden plaats in de bovenzaal van Crea-tijd, Lage Brink 64 in Apeldoorn. Er zal een collecte worden gehouden. Mocht je graag iemand willen meenemen, van harte welkom. Wel graag vooraf ook even aanmelden.
Voor elke avond heb je de gelegenheid om je vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vooraf al te stellen. Wij zorgen er dan voor dat de spreker deze ruim voor de avond krijgt, zodat hij kan kijken wat verwerkt kan worden voor die avond.

 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. ANBI 2018