Nieuws

Zoeklicht 100jrHet Zoeklicht bestaat 100 jaar! Om met zoveel mogelijk mensen dit jubileumfeest te vieren, maken wij een rondtour door alle provincies van Nederland. Op 6 februari komen wij in Apeldoorn (De Basis, Condorweg 1).
Het zal een mooie avond zijn met woord en zang. Theo Niemeijer zal spreken over het thema ‘Hem blijven verwachten’ en Joke Buis verleent haar muzikale medewerking.
Het feestelijke programma begint om 20:00 uur, met voorafgaand inloop vanaf 19:15 uur. Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten met een kopje koffie/thee en u kunt dan ook de boeken- en infokraam van Het Zoeklicht bezoeken. De toegang is gratis en de medewerkers van Het Zoeklicht zien ernaar uit u deze avond te ontmoeten.

Naast het mede oprichten van de NCRV, het samenstellen van de zangbundel en het organiseren van talloze evangelisatiebijeenkomsten, begon Johannes de Heer op 1 juli 1919 met het tijdschrift Het Zoeklicht. Zijn doel was de Bijbel te onderzoeken en te letten op de tekenen van de tijd. Johannes de Heer was daarmee één van de weinigen die in het herstel van Israël de vervulling van Bijbelse profetieën zag. Meer informatie is te verkrijgen via www.zoeklicht.nl of via 0343 – 41 33 00.

Huwelijksverdiepingsweekend 2020Wat is het goed om samen met je huwelijkspartner tijd te nemen. Kwaliteit-tijd voor je relatie. Tijd om samen te genieten, te lachen, te verkennen, maar ook om je relatie te verdiepen of te bouwen. Het maakt niet uit hoe lang je getrouwd bent en of je al een goed of minder goed huwelijk hebt. Wat wel belangrijk is, is dat je gelooft dat God door Zijn Geest je huwelijk wil maken tot een etalage waarin iets van de Glorie van God Zelf zichtbaar wordt. Want ook jullie huwelijk mag gaan stralen en dat mag je met vele andere echtparen gaan ervaren.

In dit voorjaarsweekend, van 20-22 maart 2020, komen naast tijd voor ontspanning allerlei onderwerpen voorbij, zoals je identiteit, de rol van Jezus als Heer in je huwelijk, communicatiehobbels, enzovoort.

De sprekers zijn: René en Mirjam Ruitenberg, Marja Krans en Jan-Willem Grievink
De locatie is Bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt.
Je kunt je aanmelden op www.triplecord.nl

 

OpwekkingVan vrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni a.s. wordt voor de 50e maal de conferentie rondom het pinksterfeest georganiseerd door St. Opwekking in Biddinghuizen. Het belooft weer een feestelijke conferentie te worden met programma's voor alle leeftijden. Dit jaar zal de conferentie in het teken staan van ‘Het komt door ZIJN naam’.

Net als voorgaande jaren lijkt het ons weer geweldig om met een grote groep Bereanen (zowel Noord als De Maten) en mogelijk met andere bekenden, te kamperen en te genieten van elkaar, goede preken, fijne muziek, samen bidden, gezelligheid, fijne gesprekken, betrokkenheid bij elkaar, enz. Net als vorig jaar willen wij ons weer aanmelden als kwartiermaker en we zorgen er dan voor dat we als groep bij elkaar kunnen staan. Als je graag bij deze groep wilt aansluiten dan kun je je, nadat je je hebt aangemeld bij Opwekking, opgeven bij Gerben en Maaike Brouwer. Als je nu al weet dat je naar de conferentie wilt, meld je je dan z.s.m. aan en wacht daar niet mee. De website gaat 1 februari open voor aanmelding. We zien uit naar een fijn pinksterweekend. Gerben en Maaike Brouwer, tel 055-5335873 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opentopvrouw2De dames van Op en Top Vrouw reizen komend jaar met een nieuwe show door Nederland: CONTRAST. Op zaterdag 25 januari a.s. spelen ze hun voorstelling in de GkV de Koningshof, Generaal van Heutszlaan 55 in Apeldoorn. De inloop met koffie en thee is vanaf 19:30 en aanvang is om 20:00 uur. De kaarten zijn te bestellen via de website van Op en Top Vrouw en kosten € 15,00 per ticket.

De show is in samenwerking met hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas. De dames zijn inmiddels geen onbekenden meer in christelijk Nederland. Ze hebben tientallen shows opgevoerd. De nieuwe show zal gaan over tegenstellingen en overeenkomsten: als vrouw in ons eigen leven, verschillen tussen vriendinnen, maar ook in vergelijking tot andere vrouwen over de hele wereld, en niet te vergeten het contrast tussen man en vrouw. De avond zal een afwisseling zijn tussen hilariteit en serieuze liedjes. We gaan samen op zoek naar wie werkelijk de regie heeft in ons leven. Afgelopen april hebben de dames een aantal projecten van Dorcas, speciaal gericht op vrouwen, in Ethiopië bezocht. De ervaringen die de ze tijdens deze reis hebben opgedaan, krijgen op een ontroerende maar ook grappige manier een plek in hun voorstelling.

Kijk voor meer informatie en kaarten op opentopvrouw.nl.

gebed 01In de week van 19 januari t/m 26 januari is de jaarlijkse en wereldwijde Week van Gebed voor de eenheid. Het thema is dit jaar 'Buitengewoon'. Alle samenkomsten beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer een uur. Tijdens de Week van Gebed volgen we Paulus op zijn reis. De centrale Bijbelteksten van de Gebedsweek komen uit Handelingen 27 en 28 waarin de buitengewone vriendelijkheid naar voren komt.
Christenen uit Malta hebben deze keer de Gebedsweek voorbereid en het materiaal hiervoor samengesteld. Je bent van harte welkom.

Hieronder vind je het rooster.
2020 week van gebed

 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. ANBI 2018