Vacature

Vacature (minimaal 24 uur)

Voorganger

Wie zijn wij?

Berea De Maten is een evangelische gemeente met ongeveer 500 mensen die van harte Jezus willen volgen. Ons motto is dan ook: God kennen en Hem bekend maken.

Dit zijn onze kernwaarden:

■ we volgen Jezus door de kracht van de Heilige Geest

■ we erkennen de Bijbel als het Woord van God

■ we maken Gods liefde bekend met woorden en daden

■ we aanvaarden ieder mens en dienen elkaar in de liefde

■ we zoeken samen naar Gods bedoeling voor ons leven

 

Wie ben jij?

Jij bent een zachtmoedige herder, die handelt vanuit liefde en waarheid, en hart heeft voor verschillende groepen mensen.

Geleid door de Heilige Geest help je gemeenteleden om te groeien in hun geloof, zie je hun gaven en talenten en motiveer je hen om binnen Gods gezin hun plek in te nemen.

Je kan soepel omgaan met een kerkelijk veelkleurige gemeente met daarin soms uiteenlopende opvattingen, maar waar nodig durf je stelling te nemen.

Je bent je bewust van je eigen talenten en grenzen en bent binnen het oudstenteam een voorbeeld door je toetsbare en transparante houding.

 

Wat mag je doen?

Binnen onze samenkomsten heb je oog voor aanbidding, verkondiging, beleving en ontmoeting. Daarnaast stimuleer je ook het gemeenteleven in kleine groepen.

Vanuit een groot hart voor jongeren geef je prioriteit aan de ontwikkeling van de jongeren en de samenwerking met onze twee (betaalde) jongerenwerkers.

Je helpt de gemeente bij de ontwikkeling van missie en diaconaat, om het motto Hem bekend maken vorm te geven. Hierbij ondersteun je samenwerking met andere kerken en organisaties.

 

Wat verwachten we verder van je?

Je bent een wedergeboren en toegewijde volgeling van Christus.

Je hebt een afgeronde theologische opleiding op minimaal hbo-niveau of vergelijkbare kennis en ervaring.

Je onderschrijft de statuten van onze gemeente en onze visie t.a.v. huwelijk en relaties.

Je hebt aantoonbare pastorale ervaring. Bestuurlijke ervaring is een pré.

Je bent bereid om de gemeente 5 tot 7 jaar te dienen en je woont in Apeldoorn of omgeving of bent bereid om daar te gaan wonen.

 

Wat mag jij van ons verwachten?

Samenwerking met een team van oudsten en taakveldleiders.

Salariëring is op basis van de CAO van de PKN.

 

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 24-07-2023 je brief met CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kan je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons opnemen . Of telefonisch met Gerard Dabroek: 06 2466 1111. We kunnen je dan de statuten van onze gemeente en aanvullende documenten sturen en we maken desgewenst een afspraak voor een eerste verkennend gesprek.

Download volledige vacature

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. 
ANBI 2022