BereaKids

Iedere zondagochtend is er een spetterend en uitdagend programma voor de kinderen van de basisschoolleeftijd: de BereaKids. De naam alleen al voorspelt iets bijzonders, iets avontuurlijks! Zoeken, ontdekken en vinden zijn sleutelwoorden... De kinderen worden 'ontdekkers' van het Woord van God. Via muziek, zang, vertellingen en kringgesprekjes mogen ze onderzoeken en ervaren wie Jezus voor hen wil zijn. Dit programma vindt plaats op de bovenste verdieping van het gebouw. Je gaat hiervoor de trappen op, je komt dan vanzelf bij de inloop. Elke derde zondag van de maand blijven de BereaKids het eerste deel van de ochtend beneden in de dienst.

Ontvangst en inloop
Nadat we de naam van de kinderen hebben genoteerd, is er volop gelegenheid om te spelen. In de hal voor de klapdeuren is er speelgoed voor de onderbouw. De kinderen van de bovenbouw vinden na de klapdeuren spelmateriaal om mee aan te slag te gaan. Natuurlijk kunnen ze ook gezellig kletsen of wat gaan lezen. Om de week is er in de bovenbouw een workshopprogramma. De kinderen schrijven in op de lijsten bij de workshop, die ze willen volgen.

Programma
Om 10 uur start de muziek, waarna de kinderen naar hun eigen 'kleine groep' gaan. Deze groep bestaat uit leeftijdsgenoten en er zijn meestal tussen de 5 en 15 kinderen.

Kleine groep
In deze veilige omgeving maken we kennis met nieuwe kinderen, praten we over de belevenissen in de afgelopen week, we bidden met elkaar en we horen alvast wat over het thema van de ochtend. Dit duurt ca.10 minuten.

Grote groep
Als de muziek weer aan gaat, is het tijd om ons te verzamelen en naar de 'grote groep' te gaan. Meestal zijn er twee grote groepen (onder- en bovenbouw), soms gaan we ook gezellig samen. In de' grote groep' gaan we zingen (meestal over het thema) en bidden. Hierna splitst het onder- en bovenbouwprogramma. Er wordt een verhaal verteld in een vorm die aansluit bij de leeftijdsgroep. Hierna gaan de kinderen weer terug naar hun eigen 'kleine groep' of workshopprogramma.

Kleine groep
We vinden het belangrijk dat kinderen niet alleen een verhaal horen en met elkaar zingen, maar ook dat ze elkaar beter leren kennen. In de kleine groep gebeurt dit. Na afloop van het grote groep moment praten ze met elkaar over het verhaal en krijgen ze ook een leuke verwerkingsopdracht. Dit kan een knutselwerkje zijn, een spel of kleurplaat. 

Workshops
In de workshops gaan de kinderen van de bovenbouw onder kundige begeleiding op zoek naar hun eigen talenten. Het scala aan workshops is zo breed als onze gemeente zelf: van timmeren en sport tot bloemschikken en koken. 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. 
ANBI 2023